Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Εμείς και οι πολιτικοί

(χρονογράφημα
της Μαρίσας Σαούλη)
Στις μέρες μας όλοι έχουμε προβλήματα αλλά το κυριότερο πρόβλημά μας είναι οι πολιτικοί, γιατί από αυτούς προέρχονται όλα τα άλλα προβλήματα. Μα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ρίχνουμε το φταίξιμο σ' εκείνους που δεν το αξίζουν και παλεύουν τόσο για το δικό μας μέλλον.
Μας λένε πώς 'Λεφτά υπάρχουν', αλήθεια υπάρχουν, εκείνοι τα έχουν για να αγοράζουν εξοχικά, αυτοκίνητα όταν εμείς δεν έχουμε χρήματα να πληρώνουμε τους φόρους που συνέχεια αυξάνουν, όταν πολλοί από εμάς έχουμε μείνει άστεγοι και πεινασμένοι στους δρόμους. Λένε πώς 'Μαζί τα φάγαμε' όταν φαίνεται ποιος τα έφαγε, γιατί μάτια έχουμε και βλέπουμε τα τροφαντά κορμιά τους, τα ακριβοπληρωμένα κοστούμια τους, τα πολυτελείας αυτοκίνητά τους. Δυστυχώς γι' αυτούς! Λένε πως η 'Ανάκαμψη' θα έρθει, δεν μας είπαν όμως πως πριν την ανάκαμψη θα έρθει η φυλακή, αφού δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε ούτε τα βασικά, ειδικότερα αν είμαστε και άνεργοι, πολύ σκούρα τα πράγματα. Πώς μπορούμε να πληρώνουμε τα χαράτσια και όλα τα υπόλοιπα, όταν αυτά αυξάνονται συνέχεια και οι μισθοί  και οι συντάξεις μειώνονται; Αυτά τα προβλήματα για εκείνους είναι ανούσια γιατί πρέπει να τα κάνουν αυτά για να ξεπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει αφού δεν τους έφταναν τα χρήματα που έκλεβαν τόσα χρόνια από τον κόσμο.
Τώρα πια φοβόμαστε και να αρρωστήσουμε, γιατί δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα ούτε για νοσοκομεία ούτε για φάρμακα. Και δεν μας έφταναν οι πολιτικοί και οι δικοί τους φόροι έχουμε και την Τρόικα που πιέζει ακόμα περισσότερο. Πού χάθηκε αυτή η Πετρούλα ρε παιδιά να βοηθήσει κάπως την κατάσταση; Κάθε φορά που ερχόταν η Τρόικα, η Πετρούλα όσο να' ναι τους ξεμυάλιζε λιγάκι. Όλοι έχουμε δίκιο να τους κατηγορούμε για όλη αυτή την κατάσταση αλλά εκτός από να κατηγορούμε μόνο πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι εκτός από το να ακούμε συνέχεια 'θα, θα, θα' χωρίς να βλέπουμε κάποιο αποτέλεσμα και να κάνουμε υπομονή.
Και επειδή το «είδα» πολύ Λάκης Λαζόπουλος, θα πω κάτι τελευταίο: όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, γι' αυτό άλλωστε έχει γραφτεί και η φράση «ένας για όλους και όλοι για έναν». Συμφωνείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου