Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η βία στα ελληνικά γήπεδα

(χρονογράφημα
του Νεκτάριου Δατσέρη)

Τα  τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο μαστίζεται από φαινόμενα βίας και ξυλοκοπήματος στα γήπεδα. Ξυλοκόπημα βέβαια δεν εννοούμε αυτό που η αγανακτισμένη μάνα δίνει στο μωρό παιδί της με τη βίτσα στα οπίσθια, κάνοντάς τα κόκκινα σαν τις ανθισμένες παπαρούνες. Μιλάμε για σκληρά χτυπήματα στον αγωνιστικό χώρο, που πλέον ονομάζεται και ρινγκ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα συμβαίνει να σφυρίζει ο βοηθός διαιτητής και να αρχίζει να ακούει κάτι ωραιότατους εξάψαλμους και «γλυκόλογα» απ’ τις εξέδρες. Ο καημένος ο βοηθός, πριν προλάβει να κουνήσει, δέχεται ξεπατωμένη καρέκλα, την οποία ρίχνει οπαδός με ακρίβεια Ποκαχόντας στο κεφάλι. Εν συνεχεία πουλάκια εμφανίζονται γύρω από το κεφάλι του κάνοντας «τσίου-τσίου» πριν πέσει σαν άδεια σακούλα στο χώμα.

            Υπάρχουν, βέβαια, και οπαδοί που αρνούνται να σπάσουν καρέκλες. Οι εν λόγω οπαδοί, θέλοντας να μιμηθούν WWE, δοκιμάζουν λαβές του Undertaker στους αντιπάλους τους καταλήγοντας όμως τις περισσότερες φορές με μια γροθιά στη μύτη και perfect knock-out. Άλλοι οπαδοί, πιο έμπειροι, έρχονται στο γήπεδο εξοπλισμένοι με τις αθώες φωτοβολίδες τους, αφού βέβαια οι αστυνομικοί τυφλωθούν δια μαγείας και δεν τους τις πάρουν όταν εισέρχονται στο γήπεδο. Οι συγκεκριμένοι εξακοντίζουν γύρω γύρω φωτοβολίδες  κάνοντας πολλές φορές μετά το μπαμ το φουστάνι μιας κοπέλας να καεί και αυτή να μείνει γυμνή ακούγοντας τα χαρακτηριστικά σφυρίγματα απ’ τις εξέδρες.

 Πάντως, οι πιο άτυχοι τελικά καταλήγουν να είναι αυτοί που δεν κάνουν τίποτα. Οι καημένοι οι κύριοι, την ώρα του καβγά, πέφτουν κάτω σαν κουνελάκια, κρύβονται και την κατάλληλη στιγμή γίνονται λαγοί, κουτουλώντας μερικές φορές απ’ τη βιασύνη τους κανένα στύλο στο δρόμο. Όταν μετά από πολύ τρέξιμο φτάσουν στο σπίτι και κλείσουν με ορμή την πόρτα πίσω τους, ακούν φωνή στρίγγλας γυναίκας να τους φωνάζει για την αργοπορία τους. Πριν προλάβουν, βέβαια, να αντιδράσουν έρχεται η θυμωμένη γυναίκα τους και αρχίζει να τους βαράει με τον πλάστη οπουδήποτε βρει. Ακούγεται ύστερα το κλασσικό «Μη Κούλα, μη ζουζουνάκι μου, δεν έκανα τίποτα». «Να, αλήτη, έχασα όλη μου τη ζωή μαζί σου». Το τελικό συμπέρασμα απ’ όλα αυτά είναι ότι οι γυναίκες είναι χειρότερες κι απ’ τους οπαδούς.   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου