Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Το πρωινό ξύπνημα τη Δευτέρα

Χρονογράφημα

της Ειρήνης Τζιρή


Το πρωινό ξύπνημα τη Δευτέρα έχει γίνει εφιάλτης, τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Και ειδικά τους μαθητές!
Μετά από μια κουραστική εβδομάδα, έρχεται επιτέλους το Σαββατοκύριακο. Αχ ,τι ωραία σκέφτονται όλοι, καιρός να ξεκουραστώ. Και είναι λες και τότε συνωμοτούν όλα τα αφεντικά του κόσμου να σε βάλουν να δουλέψεις υπερωρίες και όλοι οι καθηγητές να σου προγραμματίσουν επιπλέον μαθήματα στα φροντιστήρια. Αφού περάσει το Σάββατο χωρίς να ξεκουραστείς, έρχεται η Κυριακή. Η Κυριακή είναι η ημέρα της ξεκούρασης. Μεγαλύτερο ψέμα από αυτό δεν υπάρχει! Είναι κατά κανόνα η ημέρα που κουράζεσαι περισσότερο. Είναι η ημέρα που οι μητέρες βάζουν τη γνωστή "κασέτα" να παίζει, δηλαδή δε σε αφήνουν σε ησυχία αν δε δουν το δωμάτιό σου να αστράφτει. Εεε και αφού καθαρίσεις τόσο καλά το δωμάτιό σου, είναι λογικότατο να σε βάλουν να καθαρίσεις ολόκληρο το σπίτι. Είναι η ημέρα που οι γονείς έχουν πονοκέφαλο από τη χθεσινή δουλειά, αλλά αν τα παιδιά τους διαμαρτυρηθούν πως πεινάνε, το παστίτσιο θα το φτιάξουν. Κάπως έτσι τελειώνει και η Κυριακή.
Και τη στιγμή που βλέπεις το υπέροχο όνειρο, χτυπάει το αγαπημένο σου ξυπνητήρι και σου αναγγέλλει πως η Δευτέρα έφτασε. Αν επιζήσει το ξυπνητήρι μετά από αυτό, σηκώνεσαι και γεμάτος χαρά ξεκινάς μια καινούργια ημέρα. Μόλις κατέβεις από το κρεβάτι, συνειδητοποιείς πως σε περιμένει άλλη μια ολόκληρη, γεμάτη εβδομάδα και τι πιο φυσιολογικό μπορείς να κάνεις από το να ξαναξαπλώσεις και να ξανακοιμηθείς. Εντάξει, αν εξαιρέσουμε το ότι απολύεσαι από τη δουλειά σου και παίρνεις απουσίες τις πρώτες ώρες στο σχολείο, το πρωινό ξύπνημα τη Δευτέρα είναι υπέροχο!http://filologoi1gym.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1270.html