Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η τιμή και το χρήμα

της Ρεμπέκκα Μάνκε

  Η Τιμή και το Χρήμα είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο του Κων/νου Θεοτόκη. Το κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου είναι η Ρήνη. Η Ρήνη είναι μια νέα και όμορφη κοπέλα, που ζει με την οικογένειά της σε ένα μικρό και φτωχό σπίτι. Όλα αλλάζουν, όμως, όταν γνωρίζει τον συμπαθητικό Αντρέα, που με αυτόν κλέβεται. Η μητέρα της, η κυρά Επιστήμη, νιώθει μεγάλη ντροπή για αυτό που έκανε η κόρη της. Και σιγά σιγά η μια απομακρύνεται από την άλλη. Η σχέση τής Ρήνης με τον Αντρέα αρχίζει και χαλάει για τα χρήματα. Αυτή προσπαθεί με την αγάπη της να τον κρατήσει. Όμως, μια μέρα όλα αλλάζουν....
       Το βιβλίο αυτό το λάτρεψα, επειδή πρώτα απ' όλα ο συγγραφέας σε κάνει να μπαίνεις στο βιβλίο και να είναι όλα τόσο ζωντανά. Έτσι κρατάει και το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Επίσης, οι περιγραφές είναι πολύ αναλυτικές και λεπτομερείς. Κάτι άλλο που μου άρεσε πολύ ήταν η γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο συγγραφέας, οι λέξεις και το επτανησιακό ιδίωμα.
         Το βιβλίο με έκανε να σκεφτώ και να αναρωτηθώ ποιο είναι το βαθύτερο νόημά του. Κατέληξα στο ότι τα χρήματα δεν είναι το παν και στο ότι ο άνθρωπος πρέπει πάντα να προσπαθεί και να αγωνίζεται για τα όνειρά του!
         Εύχομαι να αρέσει και σε σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου