Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Μια μπουνιά και ένα φιλάκι

 από τη Μιχαέλα Σαρρή
      Το βιβλίο της Αργυρώς Κοκορέλη «Μια μπουνιά κι ένα φιλάκι» από τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» έχει για ήρωες δύο πολύ αγαπημένα ξαδέρφια που ζουν πολύ έντονες καταστάσεις μαζί με τους φίλους τους αλλά και μόνοι τους.   
      Ο Νίκος και η Ρένα είναι  τα δυο αγαπημένα  ξαδέρφια.  Όλα ξεκίνησαν εκείνο το καλοκαίρι που η μικρή Ρένα είχε πάει διακοπές στην  θεία της την Αρτεμισία. Αμέσως ο Νίκος, ο ξάδερφός  της, την υποδέχτηκε και την γνώρισε στους φίλους του. Χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκίνησαν  της σκανδαλιές τους. Η Λαλίλα, μια όμορφη κοπέλα γίνεται η πέτρα του σκανδάλου δημιουργώντας προβλήματα στην παρέα και ανάμεσα στα δύο ξαδέρφια.
    Νομίζω πως οποίος διαβάσει το βιβλίο θα ενθουσιαστεί, όπως ενθουσιάστηκα κι εγώ. Είναι περιπετειώδες, συναρπαστικό και ιδανικό για ηλικίες από 10 ως 14  χρονών. Επίσης, μπορώ να πω πως είναι μια πολύ καλή πρόταση για τις μητέρες που έχουν ζωηρά παιδιά….

από την Ιωάννα Κουνενού

       Το βιβλίο της Αθηνάς Κοκορέλη «Μία μπουνιά και ένα φιλάκι» μας μιλάει για δύο αγαπημένα ξαδέρφια, τον Νίκο και την Ρένα, που αποφασίζουν να περάσουν μαζί τις διακοπές τους σε ένα βουνό.


     Όταν φτάνει η Ρένα, χαίρεται που συναντάει τον Νίκο, ο οποίος της μιλάει για την ομάδα που έχει κάνει με κάποια παιδιά. Την επόμενη μέρα, η Ρένα γνωρίζει τα άλλα παιδιά. Τα παιδιά είχαν έχθρα με τα παιδιά του διπλανού χωριού, γιατί νόμιζαν ότι τους είχαν κολλήσει ψείρες και τα άλλα παιδιά νόμιζαν το αντίθετο.

     Το άλλο πρωί καθώς έτρωγαν πρωινό εμφανίστηκε μία πλούσια, όμορφη κοπέλα που όλα τα αγόρια την κοίταζαν. Το κορίτσι πήγε κοντά στα αγόρια για να τα γνωρίσει αλλά τα έκανε να τσακώνονται για αυτήν. Όμως, με τον καβγά αυτό μάθανε ότι ένα αγόρι από την παρέα τους είχε ψείρες και κολλούσανε και οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά του διπλανού χωριού. Τα παιδιά δεν τον έκαναν παρέα πια.

     Η Ρένα και ο Νίκος όταν πήγαν στην καλύβα άρχισαν να τσακώνονται γιατί η Ρένα τον ζήλευε και τότε η Ρένα θυμωμένη έφυγε, οι θείοι της ανησυχούσαν και την έψαχναν όμως δεν την βρήκαν. Ρώτησαν μήπως την είδαν στο διπλανό χωριό ο Νίκος και ο αρχηγός των άλλων παιδιών συμφιλιώθηκαν και έψαξαν την Ρένα και την βρήκαν.

     Το άλλο πρωί καθώς έτρωγαν πρωινό έμαθαν ότι η γάτα της Ρένας είχε σκαρφαλώσει σε ένα ψηλό δέντρο και δεν μπορούσε να κατέβει έτσι το παιδί της παρέας τους που είχε ψείρες σκαρφάλωσε στο δέντρο, έσωσε την γάτα και έτσι η παρέα ξαναενώθηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου